Middels onze corona update houden wij u op de hoogte van de COVID-19 maatregelen binnen de kraamzorg.

(update 24 juni 2021)

Verder versoepeld

Vanuit onze branchevereniging Bo Geboortezorg hebben wij informatie ontvangen over het verruimen van de kraamvisite.

  • Er geldt een maximaal aantal van 6 externe bezoekers (voorheen maximaal twee externe bezoekers) in de kraamperiode mits de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.
  • Het dringende advies vanuit de sector blijft om het externe bezoek zo veel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgende in het gezin aanwezig is. Hiermee voorkomen we dat het gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting. Op deze manier kan het kraamgezin optimaal beschermd worden, net zoals de kraamverzorgende én kunnen we de continuïteit van zorg het beste waarborgen.

Voor intakegesprekken geldt:

  • De intake kan plaatsvinden via beeldbellen of fysiek. Voorafgaand aan een fysieke intake wordt een triage uitgevoerd. Bij (verdenking op) COVID-19 in een gezin wordt de intake via beeldbellen uitgevoerd.

Beschermingsmiddelen:

  • Met betrekking tot de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) blijft de kraamverzorgende binnen de 1,5 meter áltijd een chirurgisch mondneusmasker type IIR en handschoenen dragen.
  • Oogbescherming en schort moeten overwogen worden.
  • Door ook veiligheidsbril en schort te gebruiken is een kraamverzorgende nóg beter beschermd én valt zij buiten het bron- en contactonderzoek indien de kraamvrouw achteraf toch COVID-19 positief blijkt te zijn.
  • Bij het leveren van kraamzorg aan gezinnen met (verdenking op) COVID-19 geldt dat altijd volledige PBM zoals hierboven beschreven gedragen wordt en zorg geleverd wordt volgens het protocol van het KCKZ.

Leerling kraamverzorgenden:

  • Leerling wordt als normaal ingezet, overeenkomstig de aangepaste verruimingsregels.

 

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via: 085 022 0231 of info@hwcgeboortezorg.nl