Thuis en in het ziekenhuis bevallen

Hieronder lees je over thuis bevallen en in het ziekenhuis bevallen:

Thuis en in het ziekenhuis bevallen

Thuis? Of in het ziekenhuis?

Misschien weet je precies wat je wilt, maar misschien twijfel je nog. Het bevallen in het ziekenhuis en thuis bevallen hebben allebei voor- en nadelen. Daarom is het goed om te kijken wat er past bij jouw wensen. Hieronder zetten we het voor je op een rij.

Thuis bevallen

Wist je dat thuis bevallen uniek is in de wereld? In Nederland zijn de verloskundigen en kraamverzorgenden hier speciaal voor opgeleid. Je krijgt er zelfs extra zorguren voor! Jouw kraamverzorgende komt op vraag van de huisarts of verloskundige bij je thuis om te zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Er wordt gezorgd dat alle benodigde spullen aanwezig zijn en dat je kunt bevallen op een zo rustig mogelijke manier. Samen met de verloskundige wordt de bevalling begeleid en er wordt na de geboorte direct voor het kind gezorgd. De kraamverzorgende vertrekt pas als alles onder controle is.

 

In het ziekenhuis bevallen

Soms wordt er op basis van een medische indicatie gekozen om in het ziekenhuis te bevallen. In dat geval worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed. Er kan ook zelf voor het ziekenhuis worden gekozen. De kosten worden dan niet vergoed. Het is belangrijk om te weten dat het vervoer naar het ziekenhuis zelf geregeld moet worden. Na de bevalling wordt er goed gekeken of het gezin klaar is om naar huis te gaan. Zodra dit het geval is kan er gebeld worden met Handle With Care Geboortezorg, om je kraamverzorgende te laten komen.

Handle with Care biedt meer dan alleen het noodzakelijke.

Krijg je een veilig en fijn gevoel bij Handle with Care? Meld je dan aan voor een intake én welkomstcadeau!