Oprichter en directeur zorg van Handle with Care, Diana de Koning, publiceerde afgelopen maand haar eerste boek: ‘Baby’s Onder Stress’. Het boek gaat over stressbegeleiding van (aanstaande) ouders in de geboortezorg. Het biedt professionals handvatten om stress eerder te herkennen en cliënten te helpen er mee om te gaan. Haar doordachte ideeën en voorstellen voor de gehele geboortezorg zijn een eerste opzet om baby’s uit de vuurlinie van stress te halen.

Na alcohol, roken en gezonde voeding is het tijd dat we meer aandacht besteden aan de gevolgen van stress tijdens de zwangerschap en babyperiode. Teveel stress kan risico’s op psychische problemen en diverse ziekten veroorzaken bij on- en pasgeboren baby’s of later in hun leven. Dit boek laat zien wat stress en heftige emoties van de moeder op de (aanstaande) baby teweeg kan brengen. Maar het geeft ook vooral handvatten om stress te signaleren, bespreekbaar te maken en te verminderen.

Verloskundigen, kraamverzorgenden en artsen leren nog steeds vooral naar het lichaam te kijken. Maar hoe ga je om met cruciale psychosociale omstandigheden? Wat doe je als een zwangere net haar baan is verloren of een baan heeft die te veel druk op haar legt of stress heeft om alle ballen in de lucht te houden? Hoe help je een jonge vrouw die vreest dat ze nooit een goede moeder kan zijn?

Dit boek is met name geschreven voor alle professionals in de geboortezorg zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureau artsen, huisartsen, gynaecologen, psychologen en doula’s.

Je kunt heb boek bestellen op: www.dianadekoning.com