Kraamzorg aan kwetsbare zwangeren - Handle with care
15667
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15667,page-child,parent-pageid-15901,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Kraamzorg aan kwetsbare zwangeren

WIJ ZIJN ER OOK VOOR KWETSBARE ZWANGEREN

De zwangerschap is een periode waarin je wil kunnen genieten van op de wereld brengen van nieuw leven. Maar helaas is dat niet voor iedere aanstaande ouder weggelegd. Zo’n 20 procent van de zwangere vrouwen heeft namelijk te maken met paniekaanvallen, verschillende soorten fobieën, sociale angststoornissen, depressie, posttraumatische stressstoornis of zelfs een postnatale psychose. En een lastige sociale situatie of misbruik van alcohol en drugs, kunnen de zwangerschap ook aanzienlijk moeilijker maken. Niet alleen voor de moeder, maar ook voor het kind. Het risico op complicaties bij de bevalling is groter en de interactie tussen moeder en kind kan verstoord raken.

HWC-geboortezorg_03

Handle with Care vindt het erg belangrijk dat iedereen de kraamzorg krijgt die hij of zij verdient. Ook kwetsbare zwangeren. Essentieel is dat zwangere vrouwen, hun familie of vriendenkring of de kraamspecialist de psychische symptomen op tijd herkennen. Daardoor kan op tijd hulp ingeschakeld worden.